IMN - Impact Mentoring Network

ENG [flag=gb] | NLD [flag=nl]

Making Life Skills Visible ..

Impact Mentoring Network is een kennisontwikkelingsproject geïnitieerd door de International College of Commerce Foundation.

Het project is gericht op het beschikbaar stellen van counseling en mentoractiviteiten voor educatie en loopbaanontwikkeling voor Afrikaans-Nederlandse jongeren die in ‘moeilijkheden’ zijn in Nederland.

“Positieve begeleiding kan onze jongeren helpen de sociaal-economische kloof in onze samenleving te overbruggen.”

Motto:

We proberen het perspectief van onze jonge mensen op het leven te verbeteren door:

  • Het bevorderen van zelfvertrouwen en onafhankelijkheid
  • Positieve keuzes maken in onderwijs en loopbaan
  • Het ontwikkelen van ondersteunende systemen rond instellingen
  • Integratie in economische activiteiten van de EU
  • Peer-relaties in onderwijs en loopbaan
  • Risicovol gedrag aanpakken

* Al onze consulten zijn kosteloos.

Waarom dit project..

Nederlands onderwijs Statistieken suggereert; groeiende uitval van 2e en 3e generatie Afrikaans-Nederlandse studenten (15-23 jaar) in scholen en hogescholen.

Met weinig of geen ondersteuning door ouders of rolmodellen om te kopiëren, zijn deze groeiende uitvalpercentages deels te wijten aan ongepaste invloeden die leiden tot verlies van interesse.

Onze gemeenschapsgerichte focus is bedoeld om een sociaal proces voor het graancirkel op te starten

Het zal een zaadje planten in de gedachten van de Afrikaans-Nederlandse families dat; onderwijs is een cruciaal hulpmiddel voor menselijke ontwikkeling.

Terwijl aan de andere kant de jongeren worden blootgesteld aan bestaande en nieuwe routes naar EU-brede (internationale) onderwijs- en werkgelegenheidskansen.

Onze Aanpak..

IMN biedt een beperkte maar gespecialiseerde reeks van hulp die omvat; geïndividualiseerde educatie en loopbaanbegeleiding evenals familie- en gemeenschapsmotivatie en empowerment opdrachten.

Ondersteuning voor speciale onderwijsbehoeften:

  • Onze mentors zijn allemaal opvoeders met uitgebreide ervaring in loopbaanbegeleiding en mentorschap in onderwijssectoren.
  • Ze zullen vakkundig begeleiding bieden zodat jongeren hun potentieel kunnen bereiken. Ze helpen hen carrièrekansen te identificeren en werken aan deze kansen op een manier die ze kunnen begrijpen en beheren.
  • Als een op waarde gebaseerde organisatie; de jonge mensen waarmee we samenwerken, vormen de kern van alles wat we doen.

Wordt een Mentor

Kun je als vrijwilliger een aantal positieve begeleiding bieden aan jonge mensen? Als dat zo is, zijn we op zoek naar gepensioneerde of actieve personen met ervaringen in loopbaanbegeleiding.

Contacteer ons team:
E-mail: imn@icc-edu.nl
Tel: +31 (0)20-341 9006

Wij Helpen Graag

Ben je een jeugd op zoek naar een gespecialiseerde (loopbaan) ondersteuning?

Contacteer onze een van onze consultants:
Email: imn@icc-edu.nl
Tel: +31 (0)20-341 9006

* Al onze consulten zijn kosteloos.

Steun Ons

Donoren creëren de financiële basis voor Impact Mentorship Network (IMN).
Dit helpt ons om onze positieve begeleiding van jonge mensen met speciale behoeften op te bouwen en continu te verbeteren.

Stichting International College of Commerce
Reference: “Donation + CT37IMN”
IBAN: NL43 ABNA 0831 6304 50

Testimonial

Ik was 20, stopte met school (ROC) en kon pendelen tussen banen in de bouw en beveiliging. Toen mijn moeder me over het IMN-project vertelde, stond ik er sceptisch tegenover omdat ik niet verwacht dat mijn moeder, een immigrant die nauwelijks geletterd is, thuis moeder zal blijven om mijn frustraties te begrijpen.

Nou, ik had het mis … mijn mentor luisterde geduldig naar me en leidde me terug naar school in de richting van een studie waar ik echt naar verlang. Vandaag ben ik in de beginfase van een beroep dat me nauw aan het hart ligt en geniet van elk deel ervan.

D. AKON (Almere, Flevoland)